Prima pagină > Jurnal de bord > După-amiază la BELLA DONNA

După-amiază la BELLA DONNA

Salutări de la malul mării / oceanului / Golfului! Adie o briză plăcută şi cafeaua turcească are un iz discret de mirodenii din 1001 de nopţi.’

Pizza Milano, cu bucăţi de şuncă, puţin afumată, ciuperci generoase şi nişte ierburi ciudate, ca nişte ace de pin, dar fascinante ca şi gust, o explozie de senzaţii, ca un foc de artificii în care nu poţi identifica nici culorile, nici formele, doar o desfătare a simţurilor, o euforie binefăcătoare după prea multă muncă, prea multă dietă, prea multă singurătate.

Alesesem un restaurant italienesc, cu terasă, BELLA DONNA, sau aşa ceva, vedeam marea / oceanul / Golful, şi stoluri bezmetice de porumbei care se odihneau la umbră şi-şi potoleau setea la fântâna arteziană din faţa mall-ului.

Povestim multe şi brusc realizez că e important ce-i spun copilei ăsteia, la 23 de ani Samiksha îşi caută un drum şi era vital să ştie care e cel luminos. Şi da, toate experienţele mele erau acolo, ca material didactic, pentru exemplificări de aşa da şi aşa nu.

(…) Afară se îngriise (ăsta era un termen nou, ca pentru a anunţa o furtună de nisip, sau o ploaie care n-are să vie).

 Cerul era gri, parcă aerul în sine căpătase o nuanţă nisipie, dar nu era nisipul acela roşu de inimă de Deşert, ci nisipul gri şi greoi al şantierelor nesfârşite ale Dubaiului.

Trecusem peste poduri noi, pe lângă cel mai mare mall din lume, traversasem zone industriale, gri şi spectaculoase în felul lor, din perspectiva jumătăţii pline a paharului, însuşi Burj Dubaiul era o minune… Căreia să-i pună fiecare ce determinant doreşte, că eu trebuia să-mi termin cafeaua cu Amaretto şi să plec la coafor.

Dubai, 15 Nov. 08

Reclame
Categorii:Jurnal de bord
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: