Prima pagină > Jurnal de bord > Multe şi mărunte, Septembrie 2009

Multe şi mărunte, Septembrie 2009

Vântul şuiera violent în Deşert.

Îl auzeam tânguindu-se printre turlele cele albastre ale Persiei, îl ştiam învolburând nisipul din posibilul Oraş Interzis[1], acum mai tare se-auzea, acum şi mai tare, neîntrerupt…

Mă demachiasem cuminte în seara asta, privindu-mi cu insistenţă coada blondă odihnindu-şi vârfurile tocite pe umărul stâng, de parcă n-ar fi fost a mea, nici şuviţele blonzii din creştetul capului nu-mi păreau familiare… Nu, degeaba mă-ncăpăţânam să persist în mirare, aşa cum mă temusem, mă părăsise!

Bântuisem vreo două săptămâni prin apartamentul ăsta plin de praf, sau la birou, ignorându-mi colegii, într-un corp-carcasă de unde, prin globii oculari, mă uitam plină de mirare şi teamă, da, a fost şi multă teamă care, în cele din urmă, se va fi dovedit fatală mirării, la tot ce mă-nconjura, de parcă atunci aş fi deschis ochii pentru prima oară. Şi, cu toată încântarea descoperirii noului, se făcea că totul mi-e nespus de familiar, pornisem un proiector într-o sală de conferinţe de parcă aş mai fi făcut-o de cel puţin o sută de ori până atunci, când de fapt…

Şi culorile!! Culorile erau cele mai spectaculoase, mult portocaliu, portocaliul mă fascina, o ojă portocalie, un maieu portocaliu cu înscrisuri sclipicioase peste sânul drept, chiar si literele de la GOOGLE erau atât de frumos colorate!

Mirarea pierise învinsă de teamă, dar, cumva, prin pupila curioasa, lumea-mi neînchipuit de limitată îmi părea încă incredibil de fascinantă, colorată, cântătoare, căci vântul de-afară nu făcea altceva decât se-alinta a dor şi jale. Sau nu!

***

Mai e puţin şi se duce şi anul ăsta. Pe care-l decretasem, la o oră după ce-a-nceput, BUN! E bun! Nu?

Inspiraţie tot n-aveam! Nici cel puţin ca să povestesc despre căţărări.

Da, pe 23 August 2009 mă suisem pentru prima oară pe zidul de 10 m!

Şi-acuma, după un quizz idiot pe Facebook, mi se făcuse poftă să vizitez Ljubljana!

***

Terminasem de citit MĂ NUMESC ROŞU.

Îl trecusem la capitolul ‘citit’ pe GOODREADS, şi-l pusesem la ‘ce citesc acum’ pe Ben Okri, cu al lui IN ARCADIA, de care cred că m-am mai apucat o dată.

Lectura lui Ben Okri e ca mersul printr-o mlaştină. Simţi că te-nfunzi, tras în jos cu încăpăţânare (a se citi dorindu-ţi aproape bolnăvicios să dai cu romanul lui de pământ)…

De altfel, omul e cinstit, o zice chiar el:

Sper că am reuşit să vă enervez. Sper că v-am înfuriat atât de tare încât să daţi la o parte această carte şi să alegeţi una mai potrivită cu supunerea voastră de oi în turmă. De fapt, îmi plac oile. Dar nu-i suport pe oamenii care se poartă ca nişte oi în turmă. Sper că aţi înţeles acest mesaj. În această călătorie nu accept niciun ticălos mulţumit de viaţa lui. Sunt destui, oricum, pe lumea asta. Puteţi să vă opriţi aici, nu vă obligă nimeni să mergeţi mai departe. Dar să nu îmi cereţi banii înapoi. I-am cheltuit deja.’ (Ben Okri, IN ARCADIA)

Cred că domnului Okri n-o să-i placă foarte tare faptul că-l voi însoţi IN ARCADIA. Eram şi eu un fel de oiţă liniştită şi mulţumită cu viaţa ei şi nu mă-ncăpăţânam în lectura cărţii ăsteia doar ca să-l enervez şi mai tare pe Okri. De ce-o făceam totuşi? Nu ştiu precis. O să văd eu mai încolo dacă voi putea răspunde la întrebarea aceasta.


[1] Proiect Nakheel în International City pus ‘on hold’ la debutul crizei finaciare

Reclame
Categorii:Jurnal de bord
  1. octombrie 14, 2009 la 11:42 am

    Why, thanks for blogrolling us. Dar vezi ca ne-am schimbat adresa/lookul/avem multe noutati 🙂

  2. ritasophie
    octombrie 16, 2009 la 11:59 am

    🙂 Am vazut mai demult, si-am tot vrut sa schimb! Done it, eventually! Si profit de ocazie sa va laud! Vazut cateva filme recomandate de voi, placut mult, mult, mult! Numa’ bine!

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: