Prima pagină > Amintiri din copilărie > Poveste cu iepure

Poveste cu iepure

Alice se cocoţase în vârful copacului; simplu, ca o plimbare pe bulevard, cu umbreluţa la picior… Îşi bălăngănea pantofii roşii în ritmul bătăilor inimii, celor stricătoare de tensiometre şi piane. Mijii ochii, doar-doar şi-o da seama ce se-ntâmplă la casa Ducesei. De ochelari ştia că n-are nevoie, deşi, de multe ori, nici ce se-ntâmpla sub nasu’ ei nu-i sărea-n ochi, şi le voia pe toate mură-n gură şi negru pe alb! Iar îşi dădea coate cu nerăbdarea; pe nehotărâre o închisese în dulap, da’ parcă tocmai îşi adusese aminte pe unde rătăcise cheia. Nu vedea nimic, era chioară de-a binelea, îi trebuiau ochelari pentru suflet, se gândi o clipă, dar aici, sus pe creangă, nu trebuia s-o-nţeleagă nimeni. Şi chicoti!
(…) Încă nimic! Nici un geam deschis – ar fi putut surprinde o şoaptă, ceva, dar ştia că Nebunu’ n-o să spună nimic. Scăpase de tăiatu’ limbii, mai pictase nişte trandafiri albi în roşu… Sau în galben? Hm… Sigur în albastru, la cât de pleoştită se simţea! ( O fi de la ploaia ce va să vină…)
Nici cel puţin nu putea să dea vina pe iepure. Se-nvârtea ca nebunu’ în jurul copacului, se gândise la un moment dat să-i arunce cu pantofii-n cap, c-o strângeau ca naiba şi-i făcuseră şi bătături, da’ după aia să umble desculţă în iarba… Nu se făcea! Dacă se-ntâlnea cu Nebunu’? Iar chicoti.
Parcă stătea să plouă. Uitase de casa Ducesei. Dacă-şi făcuse de lucru cu iepurele? Aruncă cu frunze capsate şi-ncercă să i le bage pe urechi. Ca pe potcoave. De cai morţi. Să n-o audă!
Mai bine se ducea acasă. Unde-acasă? Iar îşi aduse aminte că n-avea unde se duce, i se tociseră pantofii roşii de-atâta bântuit aiurea, bine că se mai suia-n copac şi-şi mai făcea de lucru cu iepurele…
– Hai, iepurache! Te duc la film! Ce zici?
Iepurele se opri ameţit, cu urechile îngropate în frunze. Se aşeză lângă copac şi se uită la Alice cum coboară.
– Mmmm… Ce să zic? Nu vrei să jucăm un scrabble mai bine?

2005

  1. ritasophie
    februarie 19, 2011 la 10:07 pm

    🙂 A, multam!

  1. februarie 19, 2011 la 9:42 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: