Prima pagină > Gânduri > POVESTE CU ALT IEPURE (sau LA MULŢI ANI, Sophie!)

POVESTE CU ALT IEPURE (sau LA MULŢI ANI, Sophie!)

Alice era dezamăgită. Din mai multe motive. Că nu plouase ieri. Că azi nu mai primise invitaţie de la Ducesă. Că, în mare, domnul Lewis Carol a fost foarte ambiguu şi o lăsase cu nelămurirea şi cu dezamăgirea asta de la-nceput pân’ la sfârşit.

Da! Era supărată pe Iepurele de Martie! Cum, nu ştiţi? Prietenul Pălărierului! Alt nebun! Prea nebun, totuşi! Iepurele de Martie era mai maleabil, şi ştia şi tabla înmulţirii până la 23456. Asta era ceva!

Ultima găselniţă era de-a dreptul pur şi simplu! Profitase de lipsa aprozilor de la ultimul proces de la palat, şi o invitase la pescuit. Ha! Şi ei nici cel puţin nu-i plăcea peştele. Îi spusese ei cineva că se-mpute de la cap. Iar ea era foarte sensibilă când venea vorba de mirosuri. Se dusese totuşi, că şi el îi făcuse masaj la picioare atunci, când cu Nebunu’ şi cu pantofii roşii. Sau asta fusese-n altă poveste? Nici nu mai conta. Ideea era că îşi pusese fusta cu bulinuţe, îşi încreţise părul – ştia cât se dau iepurii în vânt după cârlionţi, luase câţiva morcovi încăpăţânaţi, şi plecase spre iaz.

Iepurele era acolo. Cu o pălarie mare, bej, prin care-i ieşeau urechile. Cu o pereche de spielhosen roz şi ochelari de soare Dolce& Gabbana. S-o pufnească râsul sau să-şi ciufulească zulufii cum văzuse ea într-un film cu Rita Hayworth?

Trecură stângaci peste protocolarităţi. Ei, drăcie! De la bananele de-aseară i se trăgea, mai mult ca sigur! Trişaseră şi-o bătuseră de-o uscaseră la poker! Şi-acum parcă nici nu mai era ea. Nu, nu era nici o masă de scris, ar fi trebuit s-arate ca un corb. Şi încă nu începuse sezonul pentru bronzat.

Iepurele îi dădu o undiţă albastră. Nu se potrivea cu fusta cu bulinuţe, dar era miercuri, şi astfel de detalii erau nesemnificative.

– Îmi pare rău că n-am o undiţă verde. Ştiu cât îţi place verdele.

Asta chiar nu mai conta după câteva beri, învârtea băţul colorat cu o dexteritate neaşteptată. Se-nroşise ca o şcolăriţă şi se trezea sughiţând cu subînţelesuri când soarele intra în nori.

I se păruse la un moment dat că e ceva ciudat cu iepurele. Îşi scosese spielhosenii şi, cu bustul gol, îşi exhiba acum o pereche de blugi Levi’s! Wow, îşi zise, Iepurele ăsta e dat dracu’! Şi cu ochii la el, i se-ncurcă liţa şi se enervă atât de tare de i se-ntinse părul. Şi dăduse o căruţă de bani la coafor!

După aia, lucrurile se derulaseră cu o viteză mai mare decât a particulelor din Van der Graaf. Iepurele prinsese primul peşte, îl gătise cu grijă şi-i oferise şi ei o bucată. Nu-şi dădea prea bine seama ce mare filosofie era ca un Iepure să mănânce peşte! Adica, era o mare filosofie, doar că ei i se părea firesc. Mai mult ca sigur de la undiţa cea albastră i se trăgea. De-aici zulufii care se pleoştiseră, obrajii aprinşi, şi un tic supărător de a-şi aranja cutele fustiţei cu bulinuţe. Prosteşte, parol!

După aia tot el se stropşise că-i mâncase tot peştele, că n-o s-o mai invite niciodată la Ducesă, că, zău aşa, în fustă cu bulinuţe se vine la pescuit?

Alice plecase uimită, puţin rănita… Doar puţin, o dădea orgoliul afară din casă! Chiar aşa, să fie certată de un iepure! Fie el chiar şi de Martie! Ei oricum îi plăcea luna Septembrie!

Şi mâine era ziua ei, nu se făcea să-şi strice buna dispoziţie! Şi categoric n-o să-şi facă tort de morcovi! La mulţi ani!

Reclame
Categorii:Gânduri
 1. elisabeta niculescu
  septembrie 28, 2011 la 11:49 pm

  pai iepurasu asta e mai smecheras si mai dragutz
  bine ca stie ca e ziua ta
  LA MULTI ANI SOPHIE

  • ritasophie
   septembrie 28, 2011 la 11:50 pm

   E un dragut, da! Sar’mana, iubita mea Doamna Profesoara! Multumesc pentru tot!

 2. MateiB
  septembrie 29, 2011 la 6:55 am

  sunt fan Levis 🙂
  buna pastila….savuroasa….am citit dis de dimineata sorbind din cafea si tigara…. un beneficiu matinal 🙂

  sunt fan Sophie !
  buna fata….savuroasa….o cunosc de cand eram mici ….. o explozie de viata …. o bucurie mereu cand o intalnesti 🙂

  La multi ani ! Sanatate cat lipseste, bani sa fie un pic peste nevoi, prieteni putini dar buni, bucurie in suflet pentru lucrurile simple dar mai ales sa fi iubita din plin si pe termen lung !

  Hugz

  • ritasophie
   septembrie 29, 2011 la 9:26 am

   🙂 Merci, Mon Cher! May it all come true, especially the last part! 😉 Lots of Hugs!

 3. miha
  septembrie 29, 2011 la 10:08 am

  🙂 mi-ai colorat dimineata, fata draga!
  La multi ani, multa sanatate si o zi plina cu soare si ganduri frumoase de la oameni dragi!

  • ritasophie
   septembrie 29, 2011 la 10:09 am

   🙂 Hi hi, cadoul meu de ziua mea pentru prietenii mei dragi! Sar’mana de urari!

 4. ecathyd
  septembrie 30, 2011 la 12:58 pm

  Frumos…
  M-am abonat! 🙂

  • ritasophie
   septembrie 30, 2011 la 1:20 pm

   He he, ma bucur mult! Promit sa-ncerc sa scriu mai des, daca tot nu-mi mai pierd timpul cu FB-u’! 😉

 5. Cristian C
  octombrie 9, 2011 la 6:38 pm

  in primul rand am ratat sa iti spun La Multi ani – asta mi-a sarit in ochi. mai tarziu dar sper sa primesti din toata inima.
  in al doilea rand iepurele era shturlubatic rau – si cred ca lui ii placea de Alice, sa altfel nu ar fi certat-o atunci cu pestele. stii doar ca nu te superi decat pe cei la care tii. atat.

  • ritasophie
   octombrie 9, 2011 la 9:11 pm

   Sar’mana de urari! Le primesc din toata inima! Cat despre Iepure… Nebun, ce vrei? 😉

 6. Rox
  decembrie 8, 2011 la 1:54 pm

  „Alice in Sophieland”. Grozav. De urat am apucat sa-ti urez la momentul potrivit, dar abea acum am apucat sa citesc „povestea”. M-a inveselit teribil. Si nu stiu cum si de ce dar parca mi se pare ca se potriveste cu atmosfera de sarbatori. Cred ca din cauza de bulinute si carlionti sau o fi ca suntem deja in decembrie.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: