Prima pagină > Gânduri > A thousand splendid… butterflies

A thousand splendid… butterflies

(text interzis minorilor)

Lectura celor A THOUSAND SPLENDID SUNS n-a ajutat. N-a ajutat nici fierea vărsată cu vagi cheaguri de sânge la 5 dimineaţa. N-a ajutat nici actul de amor personal, atât de viu şi fierbinte încât doar o dizolvare în uitare i-ar fi urmat firesc. Uitase. Uitase că poate să se bucure de trupul ei aşa cum s-ar fi bucurat şi el. Îşi uitase gustul acrisor, şi sfârcurile atât de întarite de parcă i le-ar fi supt el pâna la lacrimi.

Terminase de gătit. Îsi luase scaunul de lângă ea, dar se dusese în bucătărie, şi, cu un zid între ei, începusera să mănânce. Ea era deja la al doilea pahar de Teachers, se-ncălzise, îsi dăduse drumul la gură şi-şi imagina cum ar fi dacă s-ar duce în bucătărie, s-ar sui pe el şi şi-ar închide gura sărutându-l pe el. Nu-şi putea lua ochii de la buzele lui – nu-şi mai amintea ce povestea, şi se forţă să se uite în farfuria ei, şi să analizeze o roşie mai mult decât era necesar. După aia i se năzărise să-i citească nu ştiu ce. Se dusese la calculator şi se aşezase pe jos. Era beată de-a binelea! Cât de coerentă fusese? Rostise cuvintele aşa încât să-nţeleagă şi el ceva? Mai conta? El venise lângă ea, îşi împletise picioarele cu ale ei, şi-o amuşina. Cu ce parfum te-ai dat?, făcea el, şi ea nu mai era în stare să-si aducă aminte, deşi ştia că-l folosise pe acela şi nu pe un altul ca să-i placă lui! Şi parcă i-o şi spusese! Ea-şi făcea de lucru la calculator, el era cu nasu-n gâtu’ ei… Apoi şi-a întors faţa spre el sperând s-o sărute. Dar el îşi plecă fruntea şi-atunci ea s-a ridicat şi-a plecat. El a condus-o până jos, unde ea l-a luat în braţe şi el s-a agăţat de ea respirând sacadat şi ea s-a urcat în maşină mai beată ca niciodată!

Ajunsă acasă a continuat să bea. Să-i simtă în continuare nasul în gâtul ei, să-şi dorească să nu se fi întâmplat nimic, sau totul… S-a trezit dupa 5 ore de somn mocirlos. Criza era acolo, o aştepta, ştia foarte bine că n-are cum s-o evite. Dar ştia şi că era momentul să se scufunde în ea. Era deja umedă. Se gustă de pe degetul mijlociu al mâinii drepte. Era la fel de caldă, uşor acrişoară şi mirosind a Gucci, THE ONE. S-a satisfăcut pofticioasă de trei ori, după care a vomitat. S-a întors chircită în pat, şi şi-a dat seama că îi era dor de el. Un dor dureros, toată carnea îi urla, închidea ochii şi-l simţea lângă ea, plecându-şi fruntea, temându-se de un sărut ce ar fi putut degenera… A-ncercat să uite cu lectura cărţii lui Hosseini. Mariam şi Laila mâncau bătaie de la un nenorocit, şi asta ar fi trebuit s-o emoţioneze, să rezoneze cu suferinţa lor. Închidea cartea, închidea ochii şi-şi simţea stomacul chircindu-i-se. Nu de parc-ar fi mâncat ea bătaie. Ci pentru că ştia că e inutil. Minunat, dar inutil! Minunaţi de vii şi tineri i se păreau fluturii din burtă, şi ce minunat o torturau cu agitaţia lor. Dar ştia c-o să trebuiască să le taie aripile. Asta o făcuse să se-adune, să termine cartea şi să se reîntoarcă la griul zilelor fără o mie de sori splenzizi reflectându-se în aripi de fluturi.

Reclame
Categorii:Gânduri
 1. Cristian
  decembrie 4, 2011 la 6:53 am

  Foarte personal,cutremurator de reale senzatiile pe care le induci in cititor. Scene semanand a auto-incest… Bravo. Atat pentru scriitura cat si pentru curaj!

  • ritasophie
   decembrie 4, 2011 la 10:19 am

   🙂 Cu plecaciune!

 2. decembrie 25, 2011 la 11:10 pm

  hmmm…. efectul se transpune in constiinta cititorului …. foarte lucida senzatia pentru un cosmar tentant:

  cred ca aici nu o sa comentez mai mult decat sa administrez o melodie in timpul lecturii:

  recomand :

  Black Sabbath – Heaven And Hell

  felicitari pentru realizare….am vazut un film cititnd

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: