Prima pagină > Jurnal de bord > O noapte albă, sau ce mai fac fluturii mei

O noapte albă, sau ce mai fac fluturii mei

E fix 5 şi 25 am. Nu mi-e somn încă. Motanul sforăie liniştit în balansoarul de la Ada. Ce-i pasă?

Şi-apoi, chiar dac-aş adormi, probabil că iar aş începe să bântui prin beciurile de la Făgăraş, prin holuri întunecate şi pline de praf, în nişte case în care nu-mi aduc aminte să fi fost de-adevăratelea, şi mai nou, îl visam pe el.

Stau în living, în chiloţii mei negri, cu bluza de pijama verde turcoaz pe care scrie cu litere sclipicioase ‘when I’m good I’m very, very good, but when I’m bad… I’m better’ (????), şi sorb încet, din când în când, din paharul cu Cointreau. Dinspre Al Barsha se-aud imamii chemând credincioşii la rugăciune. Acum nu se mai aude nimic, doar huruitul surd al maşinilor de pe autostradă. Trebuie să-nceapă să se lumineze de ziuă de pe-acuma.

Am deschis larg uşa de la balcon. E plăcut afară. E Decembrie, totuşi, şi oraşul nu mai miroase atât de urât ca-nainte. Sau m-am obişnuit eu. Mă îndrăgosteam din ce în ce mai mult de locul ăsta, fie când conduceam pe autostrăzile goale, fie pe plajă… Iar el era atât de departe!

Ne ştiam demult. Unul din poemele mele traduse în limba engleză ajunsese pe un site de poezie, el se-apucase să mi-l critice, eu o-ntorsesem ca la Braşov, şi ne împrietenisem. Nu era neapărat genul meu de bărbat, deşi avea o poză cu James Joyce, era roşcat şi-mi mărturisise la un moment dat că are (şi) sânge irlandez. Şi la mine asta contează mult. Prietenii ştiu de ce!

Vorbeam destul de rar, ne mai plăceam postările reciproc – trăiască reţelele sociale!… şi cam atât.

Pe 11 Noiembrie, ne luasem inima-n dinţi, şi ne ‘văzusem’ pe Skype.

Am fost plăcut suprinsă să descopăr un bărbat mult mai interesant decât în poze, cu o voce impunătoare, care, plăcut surprins şi el, începe să mă copleşească, de-acolo, de departe, cu multe complimente. Şi-avea să continue mai mult de-o lună. Până când, ieri dimineaţă, mi-am luat inima-n dinţi şi i-am zis c-ar fi bine să rămânem doar prieteni. Şi-atât!

Are ochi albaştri şi scrie frumos. Şi voia să vină să mă vadă în Deşert. Şi-mi imaginam cum ar fi să-l şi ating, să-l şi miros, să şi adorm cu capul la pieptul lui. Video-chat-urile astea sunt atât de…. insipide!

El: ‘O sa te iubesc întotdeauna! N-am cum să-mi opresc inima să te iubească!’

Eu: ‘Aşa e! Nici eu n-o pot porni pe-a mea s-o facă!’

Chiar am uitat cum se face? De ce mi-e frică? E simplu să mă gândesc că nu se pricepe el să învie fluturii din burtă. E mai complicat să mă întreb eu dacă mai e vreunul acolo. Dormitând, sau ce-or face ei când nu sunt îndrăgostită.

A ieşit Soarele.

O să fie o zi frumoasă!

Reclame
Categorii:Jurnal de bord Etichete:,
 1. elisabeta
  decembrie 22, 2012 la 6:23 pm

  Eu zic ca fluturii exista in stare latenta (doar trebuie sa se faca coconi de iubire apoi vor aparea fluturi albastri minunati
  Vezi ca se gasesc si la borcan!!! (in magazinele de jucarii
  nu te mai impotrivi ! nimei nu ar trebui sa se impotriveasca iubirii
  sa asteaptam luna martie sau mai intai Valentine

 2. ritasophie
  decembrie 23, 2012 la 12:33 am

  🙂 Sarut mana, draga Doamna Profesoara! Optimista si plina de Iubire ca intotdeauna! Eu zic ca iubirea apare cand trebuie, cu cine trebuie. Si-atunci nimeni nu i se poate impotrivi! Te sarut!

  • iriyum
   decembrie 26, 2012 la 7:45 pm

   Si eu cred ca totul se intampla la momentul potrivit. Sa ai incredere in fluturasi, daca nu s-au trezit, inseamna ca nu era EL.-:)

   • ritasophie
    decembrie 26, 2012 la 7:49 pm

    Ce-ti ziceam eu de similaritati? 😉

 3. Rox
  ianuarie 3, 2013 la 12:54 pm

  Honey, iti spun din proprie experienta fluturii sunt acolo, hiberneaza, asteapta sa redevina plini de viata si culoare. Si eu credeam ca sunt morti si ingropati, pana in momentul in care i-am simtit trepidand, agitandu-se, pana i-am simtit ridicandu-se din stomac pana in gat. Si sentimentul a fost atat de frumos si nici nu a fost nevoie sa fie impartasit. Mi-am dat seama ca fluturii inca traiesc, sunt surprinzator de rezistenti, pot petrece multi, multi ani amutiti, dar sunt acolo, gata sa reactioneze.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: