Prima pagină > Jurnal de bord > Am cravata mea…. Am 40 de ani! :)

Am cravata mea…. Am 40 de ani! :)

Cred că vecinii de deasupra rearanjează mobila în fiecare zi. Fie pentru că se plictisesc repede, fie pentru că realizează lipsa din peisajul feng-shui a scrinului ăluia de 200 de kile, hai să-l mai plimbăm un pic pe gresie şi s-o scoatem din minţi pe ‘tânara’ de la cinci. Şi numa’ când vrea să tragă şi ea un pui de somn. Sau poate asta e parte din conspiraţia universală ‘dormi mai puţin, Sophie, oi dormi destul când oi da colţu’!’

Viaţa la 40 de ani miroase a gutui şi dulceaţă de măcieşe. Deşi n-am mai mâncat gutui de nu mai ştiu când! Dulceată de măcieşe, însă, chiar acuma de curând, mulţumesc, Diana!

Viaţa la 40 de ani e plină de muzică şi de oameni minunaţi. Se vede clar de la un kilometru în aer, într-un balon cu aer cald deasupra deşertului, cu crestele munţilor Omanului bălăcindu-se într-o mare de nori leneşi, şi Soarele întinzându-se ca o pisică, răsărind dintre dune.

the mighty Sun

Viaţa la 40 de ani e plină de cărţi minunate – tocmai am primit din România patru romane de Saramago, şi le mai am şi pe cele de Marias pe care le-am luat în vacanţă şi n-am apucat să le citesc, plus cele de Auster de care am aflat din corespondenţa cu Coetzee, şi ale neveste-sii, Siri Hustvedt (n-o să-i învăţ numele în veci!). Despre O VARĂ FĂRĂ BĂRBAŢI am citit pe un blog românesc de care nu-mi mai aduc aminte, dar aveţi o rencezie şi aici, http://filme-carti.ro/carti/o-vara-fara-barbati-de-siri-hustvedt-31981/.  Scrie frumos, se simte poeta din ea. Îi simt frazele de parcă le-aş fi scris eu.

Momentan, trag tare să termin IS IT JUST ME, de Miranda Hart. Nu ştiu ce m-a determinat s-o cumpăr. Poza ei de pe copertă – împiedicată, căzută pe jos, cu tenişi roz în picioare, şi multe brăţări argintii pe mâna stângă. Am şi eu brăţări argintii, tenişi roz pot să-mi cumpar, eu am o pisică, ea un căţel, dar mă regăsesc în multe din situaţiile descrise de ea. Cartea se vrea una umoristică, pe copertă suntem chiar avertizaţi –‘ Warning: you will laugh out loud on public transport while reading this!’ Şi-am tot aşteptat să râd, dacă nu în hohote, cel puţin să schiţez un zâmbet. La un moment dat m-am gândit că n-o avea efect decât în mijloacele de transport în comun. Şi eu nu le folosesc! M-a apucat, însă, chicotitul, într-o după-amiază, la plajă. Şi din chicotit am dat într-un râs nebun, de nu mai reuşeam să mă opresc, noroc că nu era prea multă lume în jur. Femeia povestea despre aventurile ei la SPA. Delicioase! Chiar si pentru două pasaje spumoase şi tot merită cartea! Eu am tot zis că vreau ceva uşor înainte de Saramago. Ca un fel de antreu înainte de o friptură pe cinste! Ah, o friptură! Sau o salată (în cazul în care mă citesc şi vegerarienii).

Hm…. Pare-se că muza mea e încă în vacanţă şi nici una din incantaţiile mele n-au determinat-o să-mi facă o vizită cât de scurtă, aşa că textul ăsta e cam nesărat şi puţin interesant. Dar e un început. Un nou început. Să-mi ţineţi pumnii!

 

 

Reclame
 1. elisabeta
  octombrie 16, 2013 la 4:42 pm

  asa te vreau Tanara si nelinistita !
  bravo
  intr-adevar mi-a scpat de pe fb dar o sa il mai caut odata ca e tare frumos

  • ritasophie
   octombrie 16, 2013 la 5:52 pm

   Ma bucur mult! Ma chinui de ceva timp sa pun ceva pe hartie. Azi am zis, ‘ce-o fi, o fi’… 😉

 2. octombrie 17, 2013 la 11:09 am

  Viata sa-ti fie intotdeauna la orice varsta „plina de muzica si oameni minunati”, cu aventuri si experiente noi, si, plina de inspiratie ca si pana acum, pentru ca astept fiecare postare cu nerabdare. 40 de pupici pentru 40 de ani.

  • ritasophie
   octombrie 17, 2013 la 12:32 pm

   🙂 Merci, merci! Pupici si de la mine!

 1. octombrie 11, 2014 la 11:41 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: